Smaka på Göteborg (veckans collage)

Det finns många former av skrivande.
En lite annorlunda form är found poems, eller collagedikter som det också kallas.
Det är precis som det låter, ett collage, alltså att man utgår från en eller flera andra texter, väljer ut ord, fraser, meningar och skapar en ny text.
Klipp-och-klistra text.
Detta tycker jag är väldigt roligt.
Och bra när man har skrivkramp, eftersom man inte behöver skriva texten själv.
Man kan exempelvis roa sig en stund med en hemsida som riktar sig till människor som vill turista i Göteborg.
Då kan det bli så här:

 

SMAKA PÅ GÖTEBORG

I Göteborg bor inga kungar eller drottningar.
Det är inte heller Skandinaviens största stad.
Göteborg är Sveriges största småstad:
en högteknologisk styrsimulator bland kobbar och skär.

Hungrig?
Göteborg erbjuder flera restauranger.
De finare restaurangerna erbjuder alltid en 3-rättersmeny
i ett mycket förmånligt prisläge:
8–18 kr, men maximalt 60 kr under en dag.
Menyerna är uppbyggda kring den omåttligt populära stjärnkocken Leif Mannerström,
skön och avslappnad med sin poppiga charm.

Men staden har även bra plånboksvänliga matställen – som
Kaninlandet där Lisebergskaninerna bor
eller
sida vid sida med ölfantasterna och hiphopparna
ute på terrassen vid Alfons Åbergs kulturhus.

Julstaden Göteborg är en framgångsrik evenemangsstad:
91 % av alla världsmästare i ostronöppning
reser med direkttåg till Gamla Ullevi
för att slinka in och ta ett glas vin eller champagne
i skenet av fem miljoner juleljus.

Sugen på shopping?
Tidiga morgonar kan du en halvtimmes färd från centrum
inhandla tobaks- och räkmackor
gömd i en bakgränd.

Göteborg är ett riktigt paradis för dig som älskar havets läckerheter.
152 339 sålda räkmackor under 24 timmar.
3 613 287 ton fisk & skaldjur per invånare.

Göteborg.
En stor småstad med charm.
Internationell framgångssaga.
En av Europas främsta matstäder.

Smaka på Göteborg.

© www. goteborg.com/sv/

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.