Veckans gästbloggare: Erik Aunér

Serla
av Erik Aunér

Jag är med i Serla-klubben. Vi köper allt papper från Serla. Hushållspapper, toalettpapper. Det är bra papper, mjukt men inte för mjukt, inte som Lambi. Och inte för hårt, som typ Edit-Maxi.
På varje Serla-paket sitter en rabattkod. Jag klipper ut koden, lägger den vid datorn, går in på Serlas hemsida, loggar in. ”Hej Erik Välkommen till Klubb Serla”, står det. Man måste använda Internet Explorer för att komma in på Serlas hemsida. Chrome funkar inte. Jag brukar använda Chrome annars, men just när jag ska logga in på Serlas hemsida för att knappa in mina koder så använder jag mig av Internet Explorer.
”Vill du använda Internet Explorer som standardwebbläsare?”
Nej, det vill jag inte.
Jag loggar in på Serlas hemsida genom att skriva in mitt användarnamn och lösenord. Sen skriver jag in koden från plastbiten i det vita öppna fältet. Koden är lite svår att läsa genom trycket på den urklippta plastbiten, och eftersom det är blandat stora bokstäver och siffror, så är t.ex. 0 och O svåra att skilja på. Ett litet paket papper ger 100 poäng, ett stort 300 poäng. Så de stora vill man inte missa. Poängen räknas ihop och när man vill kan man handla i Poängbutiken. För 1500 poäng får man ett Serla Mjukisdjur. Det är en ekorre. 1200 poäng ger ett nytt paket Serla Hushållsark. Till arken finns dispensrar i olika former och färger. Jag har beställt två genom åren, en svart i hårdplats, en mjuk i tyg. Den mjuka var bättre, men nu är den slängd, vi använder inte hushållsarken så mycket längre. Samlar man ihop 6000 poäng får man en designerväska, den är gjord i lin och bomull och tillverkad i Estland, mönstret är blått och vitt, det ser lite ut som Marimekko men jag undrar om det verkligen är Marimekko, det är nog bara något jag har fått för mig att allt från Finland med mönster är Marimekko. Eller Iittala. Marimekko och Iittala borde slå ihop sig och göra ett riktigt klassiskt finskt mönster. Kanske nåt med en bastu. Eller ett knivslagsmål. Trä, blänkande metall, blod – det röda hade passat perfekt på ett förkläde. En rolig grej liksom.
Ska maila dem vid tillfälle.
”Just nu har du 1100 poäng”, så står det högst uppe i Poängbutiken. Jag har inte tillräckligt för Hushållsarken. Och inte 4000 poäng för en barnsax från Fiskars. Jag kan få en ny dispenser, i papp, i färgerna ”Black & White”, eller ”Crazy Forest”. Jag vill inte ha någon ny dispenser. För 1000 poäng kan jag få en Morgonrock till barn strlk. 90-110. Den ser schysst ut. Den är brun och har öron på luvan, precis som Serlas ekorre. En hel morgonrock för 1000 poäng. Jag tar en sån. Då har jag 100 poäng kvar till en annan gång. För 4000 poäng kan man få ett förkläde. Samma mönster som i designerväskan. Också i lin och bomull. Någon gång hoppas jag samlat ihop tillräckligt för ett sådant.

Läs fler av Eriks texter på hans BLOGG.

 

Erik Aunér har funnits sedan 1980.
Erik har gått en tvåårig skrivarlinje på Skurups folkhögskola.
Erik pluggar statsvetenskap och jobbar som lärare.
Erik bor i Limhamn i* Malmö.
Erik har en fru, två barn och ett hus.
Det finns troligen** mer intressant information om Erik.

* Eller utanför, beroende på vem man frågar.
** Ja, alltså, säkerligen är det så, men här håller vi oss till väsentligheterna, såsom att jag lärde känna Erik på Skurups folkhögskola, att han är en sjukt trevlig prick och att han är en jävel på att skriva små texter med stort innehåll.

 

Share

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.