Helgworkshop: Textrespons

Kommande helger
Inget inbokat för tillfället.

Det här är en workshop för dig som vill utveckla ditt skrivande och dina texter genom att arbeta med textrespons.

Att öppna upp sitt skrivande och låta andra läsa ens texter kan vara lite läskigt. Men det är oerhört utvecklande och belönande för en skrivande människa.
Som författare är du delvis blind för din egen text. En rättvis, nykter läsning kan bara någon annan göra, någon som inte har tillgång tankarna och bilderna i ditt huvud.
Textrespons är det bästa din text och du som skrivande person kan råka ut för. Den hjälper dig att förbättra dina texter. Den gör dig skickligare både som författare och som läsare.

Men.
Att närläsa en text och lämna relevant och konstruktiv feedback är inte lätt. Textrespons är, liksom skrivande, ett hantverk. Det krävs kunskap och övning. Både för att ge och ta emot respons. Jag har utvecklat en egen metodik, en modell att följa för att få ut så mycket som möjligt av varje läsning.

Under helgen gör vi övningar som en introduktion till textrespons.
Vi arbetar i smågrupper där deltagarna läser varandras texter och lämnar respons i textsamtal.
Du tar med dig en kort text, något du arbetar med, ett utkast, en text som inte är klar, som du vill vidareutveckla, förbättra. Under helgen kommer de andra deltagarna att läsa din text ur olika synvinklar och ge dig olika typer av respons.

På lördag eftermiddag kommer du att gå hem med massor av verktyg för att jobba vidare med din text och göra den ännu bättre. Dessutom kommer du ha lärt känna ett gäng skrivande människor som du kan fortsätta byta texter med.

Workshopen kräver inga särskilda förkunskaper, bara att du skriver och har en text som du vill jobba vidare på.
Observera att workshopen inte i första hand handlar om skrivande. Det kan hända att vi gör en skrivövning eller två, men mest kommer vi att syssla med läsning och textrespons.

För att anmäla dig – fyll i formuläret längst ner på sidan.
Om du undrar över något – mejla till johan@johancarle.se.
Jag svarar inom 48 timmar.

Jag ser fram emot att träffa dig och ta del av ditt skrivande.
VÄLKOMMEN!

    Jag godkänner villkoren för anmälan och betalning.

    Här kan du läsa Villkor för anmälan och betalning.

    Share