Manusutveckling

Nästa kursstart
Ännu inte inbokat.

Det här är en kurs för dig som har skrivit klart ett första utkast och vill utveckla det vidare.

Du har skrivit ett första utkast av ditt manus och ska påbörja omarbetningen. Vi är alltid mer eller mindre blinda inför våra egna texter, så textrespons kan vara till stor hjälp när du nu ska förbättra texten. Du kanske behöver jobba med karaktärerna eller intrigen, döda en darling eller två, se över tempus, kronologi eller berättarperspektiv. Eller något helt annat.

Under kursen jobbar vi med textsamtal i par eller grupper om tre (beroende på hur långa deltagarnas manus är). Vi följer samma modell för textrespons som föregående terminer. Vi jobbar i samma par/grupper hela terminen, så att de andra får chansen att läsa hela ditt manus (en femtedel till varje textsamtal). På så vis kan du få respons på hela din text.

Under terminen jobbar du vidare med din synopsis och din projektbeskrivning, anpassar den efter texten. Eller tvärtom. Kanske är det texten som behöver ändras för att stämma överens med projektbeskrivningen.

På varje träff har vi en genomgång där vi går igenom hur du kan omarbeta ditt manus med olika fokus, ur olika synvinklar.
Du kommer att få checklistor för omarbetningen som innehåller:
Intrigen och den dramatiska strukturen
Textens karaktärer och deras utveckling
Textens tempus, kronologi, tidsplan
Textens berättarperspektiv och perspektivpersoner
Indelning i kapitel och scener
Och mycket annat

Mellan träffarna skriver du vidare på din text och jobbar med din projektbeskrivning. Och så läser du utdrag ur de andra deltagarnas texter och förbereder respons till textsamtalen.

I kursavgiften ingår en timmes textsamtal med mig. Jag läser dina 10 första sidor och förbereder textrespons. Sen träffas vi och har ett konstruktivt samtal (utanför kurstiden).

Dessutom får du som går kursen 25% rabatt ifall du väljer att anlita mig som lektör. Jag närläser då hela ditt manus och skriver ett omfattande utlåtande. Och så följer vi upp med ett längre textsamtal.
Du kan läsa mer om min lektörstjänst HÄR.

För att anmäla dig – fyll i formuläret längst ner på sidan.
Om du undrar över något – mejla till johan@johancarle.se.
Jag svarar inom 48 timmar.

Jag ser fram emot att träffa dig och ta del av ditt skrivande.
VÄLKOMMEN!

    Jag godkänner villkoren för anmälan och betalning.

    Här kan du läsa Villkor för anmälan och betalning.

    Share