Skrivarhelger på Älgbergets B & B

 

6-10 deltagare
Torsdag till söndag

Kommande skrivarhelger:
1-4 november 2018
7-10 februari 2019
9-12 maj 2019

Ta med dig skrivprojektet till skogs. Låt dig inspireras av naturens stillhet och ta hjälp av gruppen i ditt skrivande. På Älgbergets Bed & Breakfast kommer du bort från vardagen och kan ägna tre dagar helt och hållet åt skrivande.

Att hämta stöd från och låta sig inspireras av likasinnade kan betyda oerhört mycket.
För dig som skrivande människa och för dina texter. Det är min erfarenhet. Som författare och som skrivpedagog.
Helgen är en slags skrivretreat (inte den tysta varianten) där syftet är att vi ska hjälpa varandra att hitta nya vägar framåt i skrivandet. Detta gör vi enligt en skrivpedagogisk modell som skapar trygghet i gruppen och respekterar var och ens integritet.

Älgbergets Bed & Breakfast ligger bara 40 minuter från Göteborg. Du bor en trappa upp i den charmiga vandrarhemsbyggnaden, och en trappa ner finns köket som också är vårt skrivarrum. När du inte skriver kan du promenera i skogen eller fiska i sjön. Eller bara vila och njuta av stillheten.

Du väljer själv vad du skriver under helgen. Ta med dig ditt projekt eller börja på ett nytt. Om du kör fast eller behöver nya uppslag kommer jag att hålla skrivövningar som kan hjälpa dig att komma igång.
Det ingår även en individuell handledning.

Varje dag berättar var och en vad de tänker jobba med och sätter upp mål som vi följer upp tillsammans. På så vis får du hela gruppens stöd och energi i ryggen. Var och en jobbar med sitt, men ändå jobbar alla tillsammans.

Jag som håller i skrivarhelgen heter Johan Carle. Jag är författare och håller skrivarkurser, och jag har jobbat mycket med textrespons och lektörsläsning. Att få jobba med text och skrivande ser jag som en ynnest, särskilt när jag får göra det i grupp.

Vad ingår?
– 3 övernattningar inkl. sängkläder (dusch och toalett i korridoren)
– Frukost
– Fika och frukt under dagarna
– Välkomstmiddag första kvällen
(Övriga luncher och middagar ingår inte, affär och restaurang finns på nära håll.)
– Skrivövningar
– Kvällsuppläsning
– Individuell handledning

Kostnad och anmälan
3 600 kr för enkelrum.
2 800 kr för del i dubbelrum (om ni är två som vill dela rum).
Anmäl dig genom att skicka ett mejl till johan@johancarle.se.
Ange adress och telefonnummer, vilken helg du vill komma samt om du vill bo i enkelrum eller dubbelrum (och i så fall med vem).
Meddela gärna om du har specialkost, allergier eller några särskilda behov.

Hur jobbar vi under helgen?
Vi samlas på torsdag klockan 16 och presenterar oss, och du berättar lite om ditt skrivande och vad du tänker jobba med under helgen. Jag går igenom allt praktiskt och hur helgen kommer att se ut.
Följande dagar sitter vi tillsammans och skriver från halv tio till halv fem. På morgonen berättar var och en vad den tänker jobba med under dagen och sätter upp mål. På eftermiddagen följer vi upp målen tillsammans. Under dagen tar vi fikapaus på för- och eftermiddagen och en lång paus för lunch.
På kvällen samlas vi igen, och de som vill läser upp lite av det de skrivit under dagen. Och så lämnar vi lite spontan respons om andan faller på.
På söndagen rundar vi av mellan tre och fyra med att sammanfatta helgen som gått och blicka lite framåt i vårt skrivande.

Skrivövningar och handledning
Jag inleder varje dag med en kort skrivövning, och under dagen kommer jag att erbjuda ytterligare ett par skrivövningar för de som vill.
Under helgen erbjuder jag också individuell handledning där du får textrespons och möjlighet att prata om ditt projekt eller din skrivprocess.

Med bil tar det ca 40 minuter att köra från centrala Göteborg till Älgbergets Bed&Breakfast.
Se vägbeskrivning HÄR.

VARMT VÄLKOMMEN TILL SKRIVARHELG PÅ ÄLGBERGET!

 

 

Share