Min skrivpedagogik

Jag har skrivit hela livet och älskar att ägna mig åt skrivande, andras lika mycket som mitt eget.

Genom åren har jag gått många olika skrivarkurser, bland annat en tvåårig författarutbildning på Skurups folkhögskola. Det jag uppskattat allra mest har varit att arbeta med textrespons, alltså att ägna sig åt andras texter (och att andra ägnade sig åt mina).
Från de skrivarkurser jag gått har jag fått med mig massor av erfarenheter. De flesta positiva. Men även en del negativa, saker som jag kände att jag skulle gjort annorlunda.

Jag bestämde mig för att utbilda mig och gick en ettårig skrivpedagogutbildning, även den på Skurups folkhögskola. Det var den bästa kurs jag har gått, och sedan dess håller jag egna skrivarkurser. Jag har hållit på i ungefär 10 år nu.

Jag ser på skrivandet som ett hantverk, inte en talang. Därför håller jag kurser som sätter praktik före teori, där deltagarna utvecklas genom övningar, genom att själva skriva.
Jag håller kurser som tar tillvara på gruppdynamiken och där alla får lika mycket utrymme. De flesta av mina kurser innehåller textrespons i en eller annan form, eftersom jag tror att det bästa sättet att utveckla både texter och författare är genom samarbete.

Share