Små grodorna

 

Omslag: Emma Graves
Omslag: Emma Graves

”En feelgoodroman med inslag av skröna …
Det är en språkligt mycket elegant debut.”
BIBLIOTEKSTJÄNST

”Johan Carle är en god berättare. Han lyckas hålla spänningen uppe och hitta på oväntade vändningar. Han fångar det typiskt svenska, det där lite vemodiga som blandas med en krampaktigt glättig små-grodornadans.”
SKÅNSKA DAGBLADET

”Små grodorna är glad och lättflytande läsning, precis så som bra feelgood ska vara.”
LITTERATURMAGAZINET

 

 

Dolly har förlorat sin dotter, sitt jobb och sina drömmar. Med en box rosévin i väskan och julisolen i ögonen ger hon sig ut i Klingared, ett frånsprunget brukssamhälle utanför Borås.

I Klingared bor också prästfrun Eva, Rebecka med sin handsprit och Gubben Lindblom som ligger i krig med biblioteket. Där finns Anders vid sjön och poeten Bo Kreindorff som har en universitetsexamen men ändå jobbar på sågen. Och så Marie som inte vågar gå hem.
Alla har de tappat bort sina liv någonstans på vägen och kämpar för att få dem tillbaka. Alla känner de varandra. Och sig själva. Tror de i alla fall. Men under ytan bubblar känslor, konflikter och hemligheter.

Små grodorna är en berättelse om det lilla samhällets människor, om vänskap och utanförskap, om kampen för att finna en plats i tillvaron, om vad som händer när man inte passar in.

Det är en rolig bok, en sorglig bok, en bok om kärlek.
Små grodorna är feel-good. Och feel-bad. Fast mest feel-good.

I augusti 2016 kom den ut som inbunden och i maj 2017 som pocket.
Den finns också som e-bok, ljudbok och talbok.

Den finns att få tag på hos bokhandlare på internet och i den verkliga världen. Och förhoppningsvis på ett bibliotek nära dig.

Logotyp

 

Små grodorna ges ut av Printz Publishing.

 

Share